MF34 Koljaknyten

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 35 minuter.

Den här rätten passar bäst att ätas inom 2-3 dagar om det blir mat över. 

Om det är fint väder passar paketen utmärkt att ta med som picknick-mat.

INGREDIENSER:

300 g potatis
1 dl crème fraiche
½ påse riven väster-
bottensost, 75 g
1/3 purjolök
ca 300 g koljafilé
½ tråg salladsmix, 35 g
½ knippe räddisor, 50 g
½ gul paprika
ca 100 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka 300 g potatis.

3. Ostkräm (bunke): Blanda 1 dl crème fraiche, ½ påse riven västerbottensost (75 g) och 1 msk oregano i bunken.

4. Fiskknyten (2 folieark à 30×40 cm, & ugnsform):

  • Skölj och finstrimla 1/3 purjolök (gröna delen).
  • Skär ca 300 g koljafilé i 5 cm breda bitar och krydda fisken med 1½ krm salt och 1 krm svartpeppar.
  • Lägg purjon i mitten på varje folieark.
  • Fördela fisken ovanpå purjon och toppa med ostkrämen.
  • Vik upp kanterna, tätslut paketen och lägg dem i formen.
  • Stek mitt i ugnen ca 18 min.

5. Sallad (skål):

  • Skölj ½ tråg salladsmix (35 g).
  • Skär ½ knippe rädisor (50 g) i tunna skivor.
  • Tärna ½ gul paprika och halvera ca 100 g körsbärstomater.
  • Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.

6. Lägg upp fiskpaketen på varsin tallrik och servera med den kokta potatisen och salladen.

 

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande