MF31 Kolja

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 35 minuter.

Den här rätten passar bäst att äta inom 2-3 dagar efter tillagning om det skulle bli mat över.

INGREDIENSER:

2 bakpotatisar
ca 200 g majrovor
100 g morötter, 1-2 st
1½ msk olivolja
1 citron
1 fp gräslök, 20 g
1 ask philadelphiaost, 200 g
ca 300 g koljafilé
1 msk smör

TILLAGNING:

1. Rotfrukter ( djup ugnsplåt):

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och skär 2 bakpotatisar, ca 200 g majrovor och 100 g morötter (1-2 st) i 1 cm breda stavar och lägg allt på plåten.
  • Ringla över 1½ msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  • Rosta högt upp i ugnen i 30 min.
  • Rör om då och då.

2. Gräslökskräm (skål):

  • Skölj och riv skalet från 1 citron.
  • Hacka 1 fp gräslök (20 g).
  • Blanda citronskalet och gräslöken med 1 ask philadelphiaost (200 g), 1 krm salt, 1 krm svartpeppar och saften från ½ citron i skålen.

3. Kolja (stekpanna):

  • Skär ca 300 g koljafilé i 5 cm breda bitar och krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  • Smält 1 msk smör i stekpannan och stek koljan på medelvärme, ca 2 min/sida.

4. Skär ½ citron i klyftor. Servera koljan med rotfrukterna, citronklyftorna och
gräslökskrämen.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande