Kokospannkakor

 

le-kokospannkakorAlla som känner mig vet att jag älskar pannkakor till söndagsfrukost. Det ger en bra och energirik start på en aktiv dag. När jag upptäckte det här receptet visste jag direkt att det var en höjdare. 

 

Ingredienser för 6 personer

  • 3 ägg
  • 1¼ dl kokosmjöl
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 matsked kokosolja
  • ½ kryddmått salt
  • ½ tesked bakpulver
  • smör eller kokosolja till stekning
  • smält smör till serveringen

 

 

Så här gör du

  1. Dela äggen och vispa vitorna hårt med salt. Ställ åt sidan.
  2. Vispa äggulor, olja och kokosmjölk i en annan skål.
  3. Tillsätt kokosnötsmjölet och bakpulver. Blanda till en jämn smet.
  4. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Låt vila 5 minuter och stek sedan i smör eller kokosolja.
  5. Använd gärna plättlägg eller riktigt liten stekpanna. Stek någon minut på varje sida på medelhög värme.
  6. Servera med smält smör och färska bär.

 

Tips
Vill du slippa dela äggen går det bra att förenkla receptet genom att vispa äggen hela och sedan tillsätta resten av ingredienserna. Pannkakorna blir då mindre fluffiga men smaken är densamma.

 

Litet jobbigt, men så gott!

 

Källa: LCHF-recept från Kostdoktorn

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LE ProfilbildSKRIBENT: Lars Ek
FOTO: pixabay.com 

Om du vill läsa mera om eller av Lars, gå till hans blogg. KLICKA HÄR!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande