Djur har ju som bekant en positiv inverkan på hälsa och välbefinnande. Deras sällskap minskar känslan av ensamhet och de ger värme och tillgivenhet. Vår katt Myra som jag nu vill berätta om spelar en stor roll i våra liv.

Myra

Katten Myra nio år gammal är husets Chef med stort C! Trodde väl aldrig i mitt liv att vi två vuxna gamla människor slaviskt skulle uppfylla en katts önskemål.

 

Vi har tidigare alltid haft hund, men under sista hundåren fick vi även en liten innekatt på “halsen”. Ja, så var det, yngsta sonen hade bestämt sig för att skaffa katt. När han sedan var bortrest på semester för några år sedan, skulle vi vara kattvakt, och gissa, vi är det fortfarande.

När sonen skulle hämta katten (vilket han också gjorde), dröjde det bara ett par dagar innan han kom tillbaka med henne. Sonen berättade att han via grannar fått höra att katten satt hela dagarna och “gapade” i lägenheten, medan han jobbade.

Det är klart att det blev långsamt för katten, som dessutom fått en kamrat i hunden Bamse. De två djuren älskade varandra från första stund, och längtan blev naturligtvis för stor. De återförenades så klart, och snart var ordningen återställd.

För cirka tre år sedan var tiden ute för hunden Bamse, och katten Myra blev ensam “kvinna på täppan”, vilket hon verkligen utnyttjat till 110 %. Vi följer hennes order så gott vi kan, och uppfyller de flesta av hennes krav, och de är inte få.

När hon tycker det är dags för sänggående kommer hon fram till TV-soffan sätter sig demonstrativt framför oss och bara glor, hon kan psyka! Uppmärksammar vi inte henne tar hon till andra metoder. Antingen hoppar hon upp i knäet, eller går fram och tillbaka på TV bänken. På morgonen sätter hon sig vid balkongdörren och jamar, då vill hon ut och kolla på grannarna.

Hon äter inte heller vilken mat som helst, utan tydliggör noga när det skall vara något nytt på faten.

Akta den som sedan sätter sig i hennes fåtölj, den förstår snart att det är Myra som har ensamrätt.

Ja, så kan det vara, men vad spelar det för roll? Vi älskar ju katten, och hon ger oss så mycket tillbaka så vi låter henne bestämma.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande