Jag trodde min restid var slut.
   Det enkla hade blivit det svåra, och var finns förresten resorna för oss nya gamlingar som har svårt att bära, svårt att gå utan ett stöd? Var finns resorna för oss som ändå känner oss friska och som fortfarande längtar efter att möta och uppleva nya människor och nya miljöer för rimliga priser?

Bild från Shutterstock.com

   Men nu skulle jag i alla fall betvinga min osäkerhet och göra ett efterlängtat besök i Italien. En kort flygresa bara, Nyköping – Pisa. Med Ryanair, som erbjuder billiga resor, men som jag tyckte verkade krångliga med alla tillägg och fåniga förordningar.
Inte ens handväskan skulle man få bära ombord på planet utan att stuva ner den i handbagaget. Och min rollator, stor och tung, men ett måste som reskamrat. Vad skulle den kosta, och måste den följa resväskan och dyka upp först ”på bandet” vid resmålet?
Men all min oro var obefogad.
  Rollatorn och jag skildes först vid flygplanstrappan vid avfärden, och när vi var framme stod den där och väntade på mig. På hemresan ringde de till och med från gaten och reserverade en bra plats långt fram i planet. Och en assistent höll mig stadigt under armen och såg till att jag fick sittplats i den överfyllda bussen över flygfältet.
Ingenting extra kostade det. Inte för rollatorn. Inte för platsen .
Nu vågar jag kanske göra en ny resa och hoppas på god service även av andra flygbolag.
   Men vart?
   Jag läser resetidningar och annonser, jag söker på nätet, men utbudet av resmål för oss nya gamlingar i fjärde åldern är skrämmande litet.
   Finns det någon som vet?

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande