ARTIKELARKIV

Alla artiklar är listade i datumordning. De senaste ligger först.

Det finns över 1.000 artiklar i arkivet. De 25 senaste visas först. Vill du se ytterligare artiklar klicka på ”Äldre inlägg”. Då kommer 25 nya fram fram.

Matglädje

Åtta stolar finns runt bordet i Servicehuset Pilträdets extrakök där matlagningsglada damer samlas varje tisdag.

läs mer

Gråt dig frisk!

I så fall borde kvinnor vara friskare än män. Om det är nyttigt att gråta, för kvinnor gråter både oftare och längre än män. LYSSNA och utbilda dig!

läs mer

Det blir jul ändå …..

Snart är det åter dags för årets största högtid JULEN. De allra flesta fejar och gnor, bakar, lagar mat, kokar knäck och gör kola, städar, handlar julklappar m.m. Men inte jag!

läs mer

Novembermorgon

Mörkt och ett litet fint regn, på gränsen till dis mötte oss när vi stapplade ut ur porten. Nå, i sanningens namn, en av oss två stapplade inte ut men satte kurs mot närmaste träd.

läs mer

WeToo – eller?

Studio 64 rannsakar sitt leverne under pseudonymen “de tre vise männen”.
Men – nä! Dom har ingen aaaaning om det här. Trot eller ej?

läs mer

En vandring i solen

Livskvalitet II

Vi har nyligen kommit tillbaka från ett par soliga veckor i södra Spanien. Det var en riktig vitamininjektion för kropp och själ!

läs mer

Vem ska trösta Knyttet?

Tove Jansson, heter hon som har skapat en underfundig trollvärld, Mumindalen. Vi känner henne nog till namnet, denna finska författarinna, men glömmer kanske titlar ur hennes rika produktion, som vänder sig till den vuxna läsaren.

läs mer

#MeToo och #WeToo

Äntligen en man som skriver om #MeToo. Ja, och så kunnig han är om ämnet. Pensionär sedan flera år och har dessutom inte varit på en arbetsplats med kvinnor på över 25 år. Bortsett från köket.

läs mer

En ny dag

Naturligtvis har vi alla som bor här våra bekymmer med åldrandet,, rullatorerna och är talrika på Pilträdets “promenadstråk”.

läs mer

Min allhelgonahelg

För mig har allhelgonahelgen i alla år gått ganska oförmärkt förbi med stora avstånd till de gravar, där de ligger som står mig nära.

I år blev det annorlunda.

läs mer

Ur töcken

Många av oss blir skumögda. Texten på vägskyltarna blev otydliga. Träd och buskar blev suddiga. Jag kände inte igen min granne förrän hen var nära.

läs mer

En solskenspromenad i november

Häromdagen hade vi en sån där fantastisk ljuvlig höstdag här i Örebro som man alltför sällan får uppleva i november månad. Solen sken från en klarblå himmel, luften var hög och skön att andas.

läs mer

En etta blev fyra rum och kök

Undret hade skett. Jag hade ansökt och fått rätt till en hyreslägenhet i Servicehuset Pilträdet, en tvåa med kök. En guidad visning följde. Och knappt hade vi stigit in i en etta, förrän jag visste att HÄR vill jag bo!

läs mer

KLOTTERPLANK

Tyck till eller kolla vad andra tycker!

ARTIKELARKIV

SÖK ÄMNESOMRÅDE

SÖK SKRIBENT

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Anmäl dig här!

BRA LÄNKAR

Podcast för 60-plussare

Studio 64


° ° ° ° °

Nättidning för 60+

Nyfiken Grå


° ° ° ° °

BeBå Hälsojournalen 4


° ° ° ° °

Släktforskning för noviser

Nyfiken Grå


° ° ° ° °

Sök- och informationstjänst kring boende, service och omsorg för seniorer

° ° ° ° °

Podcasten med de äldres berättelser om sig själva

Punschverandan


° ° ° ° °

Share This