I år har jag flyt ….

Golf och golf

Många, däribland jag, som följer våra golfstjärnor på touren fattar inte hur det är möjligt att slå den lilla vita bollen hundratals meter som sedan studsande stannar alldeles bredvid hål. Professionella … Det kallar jag GOLF!

På min hemmabana finns det ett antal riktigt duktiga golfare som hela tiden strävar efter att bli bättre. Tränar, tränar, tränar … Spelar, spelar, spelar … Inte för att kunna komma upp till den nivå som spelarna på touren, men kanske för att bli bäst på hemmabanan. I distriktet. Eller i Sverige. Det kallar jag också GOLF.

Och så finns det vi sällskapsgolfare. Vi som utan alltför många slag kan ta oss runt en bana. Kanske inte tränar så mycket, utan är nöjda med att spela på samma nivå som förra säsongen. Ser golfrundorna som ett bra sätt att motionera tillsammans med andra. Under glatt småprat slår vi den lilla vita bollen framför oss i flera kilometer. Räknar slagen och är rätt nöjda om vi ligger på vår vanliga nivå. Och det är ju också golf …

 

Att tävla i golf

Golfspelare tävlar ofta, i varje sällskapsrunda tävlas det på ett eller annat sätt. Vem får flest poäng? Vem slår minst slag? För varje enskilt hål eller för rundan. Vinner du eller din partner? Damerna eller herrarna?

Dessutom anordnar golfklubben/damgolfen/gubbgolfen, byn, området, företaget ett antal tävlingar varje säsong. Man betalar en slant (20 – 100 kr) och får om man placerar sig skapligt ta del av prisbordet.

 

Och i år har jag flyt …


En vecka vann jag damklassen i Vedudde Open, Ytterby Open och Vis Open 2016 och vann förutom äran, också presentkort, vandringspris och innehållsrik delikatesslåda. Att sedan konkurrensen inte var så stor behöver man inte berätta, det var mest herrar som deltog – ibland var jag ensam dam.

IG Vis open

Jag i mitten. Ellinor, den andra damen saknas på fotot.

Ibland är det lagtävlingar och då spelar jag tillsammans med maken. Och även här har vi fått vara med att dela prisbordet.

Och här kommer det konstiga. 

Nästan alltid mäts resultatet utifrån hur nära du kommer ditt vanliga resultat. Inte efter hur duktig golfare du är.

Det är förklaringen till att jag, medioker – men jämn – golfspelare som jag, kan gå hem med ett pris.

1 kommentar

  1. Ann-Britt Hellborg

    Härligt och bra skrivet. Följer din mammas blogg.Jättekul att läsa och särskilt då man känner till lite bakgrund också.

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

IMG_0487SKRIBENT: Ingrid Österberg
FOTO: pixabay.com

Om du vill läsa mera om eller av Ingrid, gå till hennes blogg. KLICKA HÄR!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande