TIPS OCH PLANERING

Frys in/ ta tillvara
Den här rätten går utmärkt att frysa in, både grytan och ris/gryn.

Förbered
Ställ fram alla torra ingredienser och redskap kvällen före.

Rensa kylen
Om det finns trötta grönsaker i kylen som behöver gå åt, t.ex. morötter, paprika eller kålrot, hacka och blanda ner i grytan samtidigt som kycklingen.

Ingredienser:

1 tråg haricot verts, 150 g

2 portioner ris/gryn

1 rödlök

½ ask körsbärstomater, 125 g

ca 300 g kycklingfilé

1 msk neutral olja

2 msk tomatpuré

½ msk curry

1 dl crème fraiche

½ msk grönsaksbuljongpulver (alt. ½ tärning)

½ tsk torkad ingefära

½ krm cayennepeppar

Köksredskap:

Kniv, skärbräda, måttsats, kastrull, gryta

Så gör du:

1. Ansa och skär 1 tråg haricot verts (150 g) i 2 cm stora bitar.

2. Koka ris/gryn till 2 personer. Låt haricot vertsen koka med de sista 3 min.

3. Hacka 1 rödlök och halvera ½ ask körsbärstomater (125 g). Skär ca 300 g kycklingfilé i 1 cm breda strimlor.

4. Hetta upp 1 msk neutral olja i en gryta, tillsätt 2 msk tomatpuré, ½ msk curry, rödlöken och tomaterna. Fräs på hög värme i 2 min.

5. Tillsätt ½ dl vatten, 1 dl crème fraiche, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), ½ tsk torkad ingefära, 2 krm salt och ½ krm cayennepeppar i grytan.

6. Lägg kycklingen i grytan och låt puttra under lock på svag värme i 6 min. Rör om då och då.

7. Servera kycklingcurryn med riset/grynen och haricot verts.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande