Frys in/ ta tillvara
Den här rätten går utmärkt att frysa in, både grytan och ris/gryn.
Förbered
Ställ fram alla torra ingredienser och redskap kvällen före.
Rensa kylen
Om det finns trötta grönsaker i kylen som behöver gå åt, t.ex. morötter, paprika eller kålrot, hacka och blanda ner i grytan samtidigt som kycklingen.
Ingredienser:
1 tråg haricot verts, 150 g
2 portioner ris/gryn
1 rödlök
½ ask körsbärstomater, 125 g
ca 300 g kycklingfilé
1 msk neutral olja
2 msk tomatpuré
½ msk curry
1 dl crème fraiche
½ msk grönsaksbuljongpulver (alt. ½ tärning)
½ tsk torkad ingefära
½ krm cayennepeppar
Köksredskap:
Kniv, skärbräda, måttsats, kastrull, gryta
Så gör du:
1. Ansa och skär 1 tråg haricot verts (150 g) i 2 cm stora bitar.
2. Koka ris/gryn till 2 personer. Låt haricot vertsen koka med de sista 3 min.
3. Hacka 1 rödlök och halvera ½ ask körsbärstomater (125 g). Skär ca 300 g kycklingfilé i 1 cm breda strimlor.
4. Hetta upp 1 msk neutral olja i en gryta, tillsätt 2 msk tomatpuré, ½ msk curry, rödlöken och tomaterna. Fräs på hög värme i 2 min.
5. Tillsätt ½ dl vatten, 1 dl crème fraiche, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), ½ tsk torkad ingefära, 2 krm salt och ½ krm cayennepeppar i grytan.
6. Lägg kycklingen i grytan och låt puttra under lock på svag värme i 6 min. Rör om då och då.
7. Servera kycklingcurryn med riset/grynen och haricot verts.