Att gå i pension innebär för de flesta en stor omställning. Det är den mest omfattande skilsmässan i ditt liv. Inte bara att du får 8 – 10 timmar fri tid varje vardag, kontakten med arbetskamrater upphör och du kanske känner dig ensam.

ALT livscoachVem är jag utan min yrkesidentitet? Kan jag, vill jag, starta en ny karriär? Som företagare eller volontär? Vad vill jag annars göra? Hur förbättrar jag min hälsa? Vad gör jag med min ensamhet? Tvåsamhet? Vart vill jag vara på väg?

Det är kanske frågor du ställer dig. Det gör andra också, var så säker.

På MittNu har du möjlighet att ställa frågor till Anna-Lena Tegebro som är livscoach och arbetar med samtalsstöd kring livsfrågor. Skicka din fråga till anna-lena@coachkonsulten.se och märk mailet med ”Mitt Nu” (LÄNK). Vi publicerar fråga och svar men tar bort eventuella namn och platser som kan avslöja identiteten.

Anna-Lena erbjuder också gruppsamtal/gruppcoaching för nyblivna pensionärer. Vad vill du göra med tiden när du har gått i pension? Vilka utmaningar har du och hur hittar du glädje i livet? Har du svårt att ”skiljas” från arbete, arbetskamrater och få struktur på dagen?

Ett gruppsamtal brukar ta ungefär 2 timmar. Kostnaden är 250 kr per gång. Anna-Lena är verksam i Stockholmsområdet. Läs mera om Anna-Lena, LÄNK Ta kontakt: anna-lena@coachkonsulten.se

Ett annat stöd skulle kunna vara en temaresa. Elisatbeth Solin/Eva-Britt Hult t.ex anordnar en temavecka på Gran Canaria i november. Temaveckan vänder sig till kvinnor 60+. I gruppsamtal och miniföreläsningar behandlas deltagarnas frågor.

Temaveckan kostar 5.900 kr exklusive boende och resa. Läs mera om Elisabeth Solin: LÄNK Anmäl intresse: eva-britt.hult@life-tech.se

Utveckla dig själv!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande