MF31 Omelett

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 40 minuter.

Den här rätten passar bäst att äta inom 2-3 dagar efter tillagning om det skulle bli mat över.

INGREDIENSER:

1 påse pinjenötter, 50 g
6 ägg
1 påse riven Grana Padanoost, 100 g
50 g gul lök, ½-1 st
2½ msk olivolja
½ tråg babyspenat, 35 g
1 strut rädisor, 125 g
250 g grön sparris
100 g morötter, 1-2 st
1 msk flytande honung
1½ msk vitvinsvinäger
½ tsk rosmarin

TILLAGNING:

1. Nötter (stekpanna med lock):

  • Rosta 1 påse pinjenötter (50 g) i en torr stekpanna (utan matfett) på medelvärme i ca 4 min.
  • Lägg nötterna åt sidan.

2. Äggblandning (bunke):

  • Vispa ihop 6 ägg, 2 msk vatten, ½ påse riven Grana Padanoost (50 g), ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken.

3. Omelett (stekpanna med lock):

  • Skär 50 g gul lök (½-1 st) i tunna halvmånar.
  • Hetta upp 1 msk olivolja i stekpannan. Fräs löken på medelvärme i 3 min. Sänk till svag värme, rör om i äggblandningen och häll den över löken.
  • Lägg på lock och grädda omeletten tills smeten precis stelnat, 15-20 min.

4. Sallad (kastrull + fat):

  • Koka upp 1 liter vatten med ½ msk salt i kastrullen.
  • Skölj ½ tråg babyspenat (35 g).
  • Skölj och skär 1 strut rädisor (125 g) i tunna skivor. Skär bort de nedersta 2 cm på 250 g grön sparris.
  • Skala och skär 100 g morötter (1-2 st) i 1 cm tunna slantar.
  • Koka sparrisen och morötterna i 3 min. Skölj sedan snabbt med kallt vatten och blanda med babyspenaten på fatet.

5. Dressing (liten bunke):

  • Blanda 1 msk flytande honung, 1½ msk vitvinsvinäger, 1½ msk olivolja, ½ tsk rosmarin, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken.
  • Häll dressingen över grönsakerna och toppa med pinjenötterna och ½ påse riven Grana Padanoost (50 g).

6. Servera salladen med omeletten!

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande