Som i ett trollslag verkar sommaren vara borta, ute skiner solen, men vindarna är svalare, och träden börjar så sakta skifta färger.
Otvivelaktigt är det hösten som är i antågan. Hösten som kan vara vacker, med hög skön fin luft, soliga dagar och naturen i flammande nyanser.
Men trots detta vet vi ändå att dagarna blir kortare, mörkret tränger på, och vinden viner i träden.
Det är också allmänt känt att det är då, som depressioner lättare får en grogrund, för att eventuellt “blomma ut”.

Bild från Schutterstock.com

Jag påstår inte att jag är någon expert på detta med depressioner, men har man väl haft det, vet man min skäl vilka symtom man skall vara uppmärksam på. Ingen vill ju heller åter hamna i det “svarta hålet”.

När likgilltigheten kommer krypande över en, när lusten för att företa sig med något försvinner, när tröttheten blir övermäktig osv är det dags att tänka till.
Har man tidigare ätit medicin, och kanske “trappat ner”, är det alla skäl i världen att kontakta sin behandlande läkare för att kanske höja dosen igen, va vet jag, så har det ändå varit för mig i omgångar. OBS! Laborera ALDRIG själv!
För egen del har jag accepterat att jag troligen får lov att stå på en viss “dos” livet ut!!?
Andra enklare men mycket verksamma egenvårdstips är att vara ute i friska luften så mycket som möjligt. Göra “lustfyllda” aktiviteter, som för mig är allt från att gå i skogen, resa, fotografera, skriva, lyssna på lugn musik o skratta. För någon annan är det kanske något annat.

Det gäller att ta tillvara på stunden här och nu!

Jag säger inte att de här små tipsen och ideérna kan göra underverk eller “bota” någon, men om  de kan vara till viss hjälp för någon, så är det guld värt.

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande