MF36 Kalkonpasta

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 35 minuter.

Den här rätten går utmärkt att frysa in om det skulle bli mat över.

 

INGREDIENSER:

ca 400 g kalkonfilé
2 msk smör
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
½ purjolök
½-1 röd chili
½-1 citron
1 dl smetana
½ krm cayennepeppar
2 portioner valfri pasta

TILLAGNING:

1. Pasta (stor kastrull): Koka upp 2 liter vatten med ½ msk salt i kastrullen.

2. Kalkon (traktörpanna med lock):

  • Skär ca 400 g kalkonfilé i 4 cm stora tärningar.
  • Krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  • Smält 1 msk smör i pannan och bryn kalkonen på hög värme i 2-3 min.
  • Lägg åt sidan.

3. Skär 1 aubergine i 2 cm stora tärningar.

  • Smält 1 msk smör i pannan, pressa i 1 vitlöks- klyfta och tillsätt auberginen.
  • Fräs på medelhög värme i ca 5 min.

4. Skölj och strimla ½ purjolök (gröna delen).

  • Kärna ur och finhacka ½-1 röd chili.
  • Tillsätt purjon och chilin i pannan med aubergine och fräs i ytterligare 2 min.
  • Tillsätt saften från ½-1 citron, kalkonen, 1 dl smetana, 1 dl vatten, ½ tsk salt och ½ krm cayennepeppar i pannan.
  • Låt puttra i ca 7 min under lock.

5. Koka valfri pasta till 2 personer.

6. Servera pastan med kalkonsåsen.

Smaklig måltid!!

Receptet kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande