Med risk för att bli utpekad som matsnobb ska jag tala ut om hur jag känner för köpeglass, frystårtor och snabbmarsánsås. Jag tycker att de är SÅ tråkiga! Allt smakar likadant och innehåller ofta mycket tillsatser.

Det är så enkelt att göra något själv och det är riktigt lyxigt, tycker jag! Här kommer några korta tips på efterrätter när tiden är knapp:

Blåsta fikon: Blötlägg torkade fikon 2-3 timmar. Klipp ett kryss i dem längst upp, tryck i en cashewnöt och kör dem  i ugnen på 225° i 25 min. Beräkna ca 3 per person. Servera med vispgrädde!

Fruktsallad med gräddvaniljfraiche: Blanda ett paket frysta jordgubbar (de tinar under middagen) med fint skuren ananas, filéad apelsin och grapefrukt, skivad kiwi och några urgröpta passionsfrukter. Servera med 2-3 dl vispad grädde blandad med 2 dl crème fraiche och några teskedar äkta vaniljsocker.

Chokladmousse: Mät upp 5 msk socker, 4 msk kakao och ev. 4 msk starkt kaffe i en kastrull. Låt koka ett par min. Rör i 2 äggulor (spara vitorna till omelett) och låt svalna. Vispa 2 dl grädde och blanda med chokladkrämen. Låt gärna stelna lite i kylskåp, men det går också bra att servera direkt!

Även till synes väldigt fin och dyr köpeglass innehåller ofta artificiella aromer och vegetabiliskt fett, så låt dig inte luras.

Av: Kicki Theander, grundare och matinspiratör på Middagsfrid

Banansockerkaka med riven mörk choklad. Tre lager med grädde och chokladmousse runt om. Bild från: http://malouskreativitet.wordpress.com

 

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande