Han lägger citronen i en påse och fryser in den. Vi kunde aldrig ana den geniala anledningen!

De allra flesta som köper hem citroner som de ska använda till matlagning gör på två sätt. Antingen lägger de dem i en skål på bordet, eller så förvarar de citronerna i kylskåpet. Men efter att ha sett detta knep kommer vi alltid att lägga dem i frysen. Det är bara för smart för att inte prova.

Som de flesta vet är citroner fulla med nyttiga vitaminer och mineraler, men de allra flesta av dessa nyttigheter sitter i skalet. Att pressa citronen i maten är därför slösaktigt, åtminstone om man vill få i sig 5 till 10 gånger mer av nyttigheterna.

Låt oss introducera – hemmagjord citronkrydda. Och lita på oss, det är enklare än vad det låter!

Instruktioner:

  1. Tvätta citronen noggrant (speciellt om den inte är ekologisk) och torka av den så att den blir helt torr.

  2. Lägg citronen i en fryspåse och lägg den i frysen.

  3. Ta ut citronen när den är helt genomfrusen.

  4. Skär av kanterna på båda sidorna av citronen.

  5. Använd ett rivjärn och riv hela citronen, precis som du gör med en ostbit eller en gurka.

  6. Häll sedan över den rivna citronen (din hemmagjorda citronkrydda) i en plastburk med lock och lägg den i frysen.

  7. Ta fram och använd den så fort du vill smaksätta din mat med färsk citron!

Inget kladd och hela citronen kommer till användning. Bäst av allt? Det blir en riktig smakexplosion. Men oroa dig inte, citronkryddan kommer inte ta över de andra smakerna (faktum är att inte ens kärnorna märks av)!

Fiffigt, eller hur? Se klippet här för att se hur det går till och dela gärna detta med dina vänner så att fler får nytta av knepet!


Hämtat från: uppskattat.se, där det också finns en instruktionsfilm

 

IMG_0487SKRIBENT: Ingrid Österberg
FOTO: pixabay.com

Om du vill läsa mera om eller av Ingrid, gå till hennes blogg. KLICKA HÄR!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande