Jag är en person som kommer på mig själv med att av och till  älta och grubbla en hel del.

Jag gör det i  huvudsak för mig själv, för att inte trötta ut andra, för ”tjat” om något är förödande att utsätta människor för. Jag vet, jag har själv varit utsatt.

Häromdagen läste jag en artikel om just ältande och grubblerier, där man kunde läsa  att det är ett vanligt förekommande problem. För ett problem är det uppenbart när man hela tiden mal samma sak om och om igen.
I artikeln stod det att det var viktigt att lära sig acceptera det man INTE kan förändra, och det tyckte jag var ett förlösande ord.

I och för sig vet ju mitt förstånd att det förhåller sig så, men det skadar aldrig att bli påmind genom att läsa vad experterna säger.

Jag är ju förespråkare av MINDFULNESS ( ”leva i nuet”), men detta till trots far tankarna ibland runt i huvudet, där funderingar finns varför det blev på det ena eller andra viset.
Som sagt,  jag vet ju att jag inte är ensam om att vara sådan som ovan beskrivs, men jag skall verkligen anstränga mig för att ängna mina tankar åt sådan JAG KAN förändra.

Jag har ett litet egenhändigt sammansatt citat som säger: ”Fångad av stunden, som greppar verkligheten”.

Visst är det så att vi är fångade av stunden som greppar ett tag om verkligheten, vilken kan vara både glada och sorgliga händelser.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande