MF33 Grilltallrik

Receptet är avpassat för 2 personer:

Tillagningstiden är ungefär 40 minuter.

Den här rätten passar bäst att ätas inom 2-3 dagar om det blir mat över. 

Grilla gärna spetten och majskolvarna om ni har möjlighet till det.

INGREDIENSER:

2 portioner valfritt gryn
½ ask körsbärstomater, 125 g
100 g champinjoner
240 g vildsvinskorv
½ grön paprika
2 majskolvar
½ tråg salladsmix, 35 g
½ gul paprika
1 msk + ½ dl olivolja
½ msk balsamvinäger
1 fp kikärtor, 390 g
1 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
½ tsk spiskummin

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka valfritt gryn till 2 personer (gärna couscous eller bulgur).

3. Spett (ugnsplåt med bakplåtspapper):

  • Skölj ½ ask körsbärstomater (125 g).
  • Ansa och skär 100 g champinjoner i fjärdedelar.
  • Skär 240 g vildsvinskorv i 1 cm breda slantar.
  • Skär ½ grön paprika i 2 cm stora tärningar.
  • Varva korv, paprika, champinjoner och 75 g av körsbärstomaterna på 4 grillspett (om ni inte har grillspett hemma går det utmärkt att lägga alla grönsker direkt på plåten).
  • Lägg spetten och 2 majskolvar på plåten.
  • Grilla högt upp i ugnen i 15-20 min.

4. Sallad (skål):

  • Skölj ½ tråg salladsmix (35 g).
  • Tärna ½ gul paprika.
  • Halvera resterande 50 g körsbärstomater.
  • Blanda salladen, paprikan och tomaterna i skålen och tillsätt 1 msk olivolja, ½ msk balsamvinäger, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.

5. Hummus (mixerbunke):

  • Skölj 1 fp kikärtor (390 g).
  • Mixa ärtorna med 1 msk vit- vinsvinäger, 1 vitlöksklyfta, ½ dl olivolja, ½ tsk spiskummin, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i mixerbunken med en stavmixer.

6. Servera spetten med grynen, majskolvarna, hummusen och salladen.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande