En betraktelse över golfens underbara värld.

Den är främst riktad till dig, som ännu inte provat detta fantastiska spel. Vi andra vet. Befolkningen är uppdelad i två grupper, de som spelar golf, och de som ännu inte börjat. Anslut dig till den förstnämnda gruppen, du kommer inte att ångra dig.

När du börjar spela golf, beträder du en väg som är kantad av besvikelser, misströstan och stunder av yttersta förtvivlan. Den lilla vita bollen, vill aldrig gå dit du vill att den ska gå. Alltför ofta står du vid ett vattenhinder, stirrandes efter den för evigt förlorade bollen. Om du nu tänker efter en stund, så förstår du, att du bidrar till att hålla sysselsättningen uppe. Någon måste ju tillverka alla bollar du slår bort.

Det finns ytterligare ett vanligt sätt att förlora bollar. Du kommer ofta, alltför ofta, att slå ut bollen i skogen. Det är faktiskt där du oftast kommer att befinna dig. Då får du mycket motion, kan njuta av barrskogsdoften, kanske hittar du både svamp och blåbär. Det enda du inte hittar, är din boll. Under timmarna du tragglar dig runt banan, uppstår emellertid en positiv sidoeffekt. Samvaron och samtalen med dina spelkamrater, lindrar din frustration och ger dig kraft att fortsätta din resa.

Men så, en vacker septembermorgon. Daggen har just lyft, solen värmer gott och luften är fantastiskt klar och hög. Du peggar upp på första tee och känner, att i dag ska du bara njuta av livet. Det får gå som det vill med golfen. Du tittar mot green, 440 meter bort, tar din stans och gör din vanliga sving. Driverhuvudet träffar bollen med ett distinkt ljud, ett ljud du aldrig tidigare hört. Förundrat tittar du efter bollen, som i en hög båge stiger mot den blå himlen.

Du har fått en klockren träff och från detta ögonblick, min vän, är du för alltid förlorad i golfens magiska, underbara värld.

Välkommen!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande