Funderingar i natten

 

Tur att man har tid med trassliga dagar…

Min dotter frågade mig hur veckan hade varit? Funderade en stund,

Hur jag skulle berätta mina små (stora) problem utan att vara allt för negativ?

Jo, jag behövde en ny badborste och sprang runt stan och letade efter just den sorten jag tycker om. Det visade sig vara en omöjlig uppgift, då dom var slut i samtliga affärer. Ett sista försök i en heminredningsaffär som visade sig ha just inkomna sådana badborstar.

Lättad och glad gick jag vidare och såg skylten Clas Olsson. Visst ja, jag beställde filter hos dom i förra veckan och det skulle skickas ett SMS`s vid ankomsten. Kollade mobilen om det skulle ha anlänt något SMS’s, men inget hade kommit. Äsch, när jag ändå är här går jag in och frågar. En ung man kollade djupt in i datorn, men nej det hade inte kommit något filter till mig. Nåja, en annan dag kanske, tänkte jag när jag hade kommit hem och sjunkit ner i fåtöljen. Då plingade mobilen till och ett sms deklarerade att filtren nu hade kommit till affären!

Lite frustrerad över situationen klev jag in i duschen för att inviga min nya badborste och stod där länge och njöt. Vatten har en fantastisk förmåga att lugna ner kropp och själ. Ojdå, badborsten ramlade i golvet och sprack. Det var den lyckliga stunden över för idag.

Men jag hinner nog till apoteket och hämta min nya medicin. På med kläderna i kanske inte någon rasande fart men ändå ganska fort. På apoteket, efter en lång väntan, visade sig att medicinen måste beställas hem till nästkommande dag. Nu ger jag upp, går hem och lägger mig i soffan och ser på TV och glömmer denna dag.

 

Slog upp mina blå följande morgon och min första tanke var; Clas Olson, badborste och Apotek.

 

Snabb frukost och på med gymnastikskorna och iväg en runda till stan, igen. Filtret fanns nu i verkligheten och jag betalade för min förpackning och kände mig glad att få ett ärende avklarat.

Vidare till heminredningsaffären för att berätta om missödet med badborsten, det skulle komma en ny, bättre, sort i dagarna. Får väl kämpa med en trasig badborste ett tag till.

Snabba (nåja) steg till Apoteket för att hämta min levererade medicin, trodde jag. Visade sig att ett oljeläckage på en större väg, stopp i trafiken, som nu även stoppade mig att slutföra mitt ärende på Apoteket.

Gick vidare till mataffären för att trösta mig med godsaker och en och annan matbit. Plockade upp mina matvarorna och en och annan godisbit. Fortsatte med att packa upp filterförpackningen för att upptäcka att det var två hopklistrade förpackningar och jag hade bara betalt för en förpackning. Bara gå tillbaka till Clas Olson och betala. Soffan och TV fick trösta mig, för nu börjar detta kännas lite tröstlöst.

 

Tredje dagen med samma rutt, börjar kännas som en vana nu.

 

Clas Olsson blev mycket glad och jag fick en bra rabatt på de båda förpackningar filter. Köpte en ny badborste som jag också fick med lite rabatt. Glad i hågen stegade jag iväg till Apoteket och faktiskt fanns nu medicinen på plats, även där en form av rabatt.

Äntligen alla ärende gjorda, fast det tog tre dagar i anspråk. Riktigt nöjd så lagade jag lite gott till en mysig TV-kväll. Förväntansfull över att nu koppla av med favoritprogram, allt förberett och slår på TV – helt svart, inte det mista liv i TV’n. Tja, varför inte när nu allt skulle trassla till sig.

 

 

Tur man har tiden att ha dessa dagar men som borde tas bort från almanackan!

Så svaret till min dotter blev: en ny badborste, två förpackningar filter, medicin och en trasig TV. 

 

1 kommentar

  1. Ann-Britt Hellborg

    Så bra skrivet! Hur krångligt kan det bli ibland.Suck….

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

io-eva-molneText: Eva Molne
Foto: pixaby.com

Om du vill läsa flera inlägg som Eva Molne gjort, sök på hennes namn, längst upp i högra kolumnen. Det kan finns flera … 

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande