MF33 Pasta m kräftstjärtar

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 35 minuter.

Den här rätten passar bäst att ätas inom 2-3 dagar om det blir mat över. 

Om det är fint väder passar pastan utmärkt att ta med som picknick-mat.

INGREDIENSER:

150 g champinjoner
1½ msk olivolja
1 msk balsamvinäger
¾ tsk timjan
½ ask körsbärstomater, 125 g
50 g rödlök, ½-1 st
½ strut rädisor, 60 g
½ grön paprika
125 g valfri pasta
1 avokado
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
1 lime
1 burk kräftstjärtar, 170 g

TILLAGNING:

1. Pasta (stor kastrull): Koka upp 2 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

2. Svamp (bunke):

  • Ansa och skiva 150 g champinjoner.
  • Lägg svampen i bunken och blanda ner 1½ msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, ¾ tsk timjan, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar.

3. Grönsaker:

  • Halvera ½ ask körsbärstomater (125 g).
  • Skär 50 g rödlök (½-1 st) i tunna halvmånar.
  • Skär ½ strut rädisor (60 g) i tunna skivor.
  • Tärna ½ grön paprika.

4. Koka 125 g valfri pasta (gärna penne).

5. Avokadokräm (mixerbunke):

  • Halvera, kärna ur och gröp ur 1 avokado.
  • Dela avokadon i mindre bitar och mixa med 2 dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt, 1 krm cayennepeppar och saften från ½ lime med en stavmixer i mixerbunken.
  • Mixa till en slät kräm.
  • Skär ½ lime i klyftor.

6. Sallad (fat): Blanda den kokta pastan, svampen och alla grönsakerna med 1 burk avrunna kräftstjärtar (170 g) på fatet.

7. Servera pastan med avokadokrämen och limeklyftorna.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande