Att byta från ett sommarliv till ett annat är inte så enkelt som man kan tro – eller som man hoppas att det ska vara.

För oss är den här sommaren den första på många år då inte den långa vägen till sommarön är en självklar start på sommaren. Men tiden var inne att lämna det mer än hundraåriga huset – ett paradis men ett krävande sådant.

 

Balkong i storstad.

Så nu är vi storstadsmänniskor helt och hållet.

Vi är noga med att söka oss ut i naturen och har upptäckt utflyktsmål och vandringsleder. Vår odlingslust tillgodoser vi på den inglasade balkongen. Här finns blommande växter, några kryddörter och tre tomatplantor. Just tomatodling har ingått i odlarmödan i sommaröns vildvuxna trädgård.

Men om tiden alltså var inne att lämna vårt gamla hus så var den inte inne att lämna vännerna på andra sidan ön, grannarna och naturen. Närheten till havet, de välbekanta stigarna genom skogen, kantarellställena – detta borde vi ha försökt flytta hit.

Fast kanske inte i utbyte mot den stora stadens förlustelser i sommartid.

Robot i konsthallen.

 

Här njuter vi just nu av en fantastisk konstutställning med nästan hundra konstiga och minde konstiga verk spridda över hela staden. Överallt är det liv och rörelse och aldrig har vi sett så många flanörer och hört så många turistspråk talas som i dessa dagar. Många har framför sig sin mobil med den särskilda appen som berättar om konstverken och deras skapare.

 

Visst går det bra att njuta av sommaren i en stad, till och med att byta en sommarö mot ett stadsliv. Minnena finns kvar och dem får man värna. Och överallt är ju sommaren en tid att ta tillvara och njuta av – antingen vi gör det på en ö i havet eller i en stor stad.

 

I vildvuxen trädgård på sommarön.

 

 

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

profil-inger-150x150SKRIBENT: Inger Göransson
FOTO: Inger Göransson

Om du vill läsa mera om eller av Inger, gå till hennes blogg. KLICKA HÄR!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande