Så har det då hänt att vi nu i mogen ålder för första gången stegat in genom  portarna till ett gym. Eftersom vi fick var sitt gymkort i julklapp, så gav det oss en vink om att ”det blir aldrig för sent”.

I skolan tyckte jag alltid att gympalektionerna var skoj, jag älskade att hoppa bock, stå på händerna och gå balansgång, men ni vet med tiden så kryper latmasken på.

Fortfarande tycker jag om att motionera lite lagom, helst promenera men några ytterligare avancerade övningar har jag inte gett mig på.

Foto: Shutterstock.com

Med åren kommer också stelheten, men som vi nu skall försöka ha ambition nog att förhindra en smula så gott det går.
Här i Örebro finns det så klart gott om gym, men vårat ligger enbart 5 min gångväg från vår bostad, så givaren var strategisk nog att välja ett gym så nära vår bostad som möjligt, så att vi sedan inte skall skylla på att det är för långt att ta sig dit.

Hur som helst så fick vi en fin introduktion av en trevlig yngre man, så nu vet vi vilka maskiner som passar just oss och våra kroppar. Lite olika maskiner för oss två kommer det att bli då vi har olika behov, dock kommer vi att varje gång börja med cykling för uppvärmningens skull.

Vi hoppas att vi skall kunna träna två gånger i veckan, men osvuret är bäst.

I dag var lokalen full med mestadels ungdomar, för som instruktören sa att seniorer som ni är brukar vilja ligga på morgonen så de kommer senare. Vi har dock aldrig kommit ifån det där med att gå upp om morgonen, så för vår del är det inga bekymmer.

Efteråt gick vi hem och tog en var sin kopp gott värmande kaffe som smakade förträffligt efter en varm dusch. Lovar att rapportera vidare hur det går!

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande