Det är mycket skriverier om olika bantningsmetoder och rön om vad som är bäst respektive sämst att äta förändras ständigt.

Hur tänker du när det gäller mat?

Vi bad er även att dela med er och uppmaning lät så här: Låt oss inspirera varandra! Ge förslag på en god lunch, och beskriv gärna hur man gör.

  • Jag har alltid laxfileer hemma. Gott o nyttigt att steka el koka med lite(mycket) grönt till. Snabbt går det också. /Ip
  • Stek en laxbit (djupfryst 4 pack). Blanda creme fraiche med en burk ishavsrom. Kokt potatis till om man vill. Lätt som en plätt och jättegott!
  • Moster Märtas omelett kompletterad med en sallad, men det blir vanligen fil och flingor.
  • Ta en lagom stor klump av blandat köttfärs av good kvalitet. Blanda med stekt lök och championer salt pepper efter egen smak. Rulla lhoop till en limpa. Lagg på skivad tomat,Penslar med favorit olje, stek i 275 grad ung tillsammans med några potatis klyfter. En teacup med frusen ärtor i micro 4/5 minuter. Hej presto lunch is served.
  • Mild tomatsoppa med en god smörgås och ett glas vatten.
  • Sallad; Färska krispiga grönsaker, gärna med skaldjur och fisk
  • Caponata (siciliansk aubergineröra) 2 pers Stek 1 stor aubergine, skuren i stora bitar, i en skvätt olivolja tillsammans med ½ tsk torkad oregano 4-5 min. Lägg i ½ liten finhackad rödlök, 1 skivad vitlöksklyfta och lite hackad bladpersilja och stek ett par minuter till. Mer olja om det ser torrt ut. Lägg i 1 msk kapris och ½ näve gröna urkärnade oliver. Droppa över 1 msk örtvinäger och låt den förångas. Tillsätt 2-3 hackade stora tomater eller ½ – 1 burk krossade och sjud 10 – 15 min. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Droppa på god olivolja och strö över hackad persilja och mandelspån. Servera med ett gott bröd. Är godast varm men kan även ätas kall.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande