Den 1 oktober är det den internationella äldredagen, som FN instiftat. I hela Sverige passar man på att fira detta. Det är många kommuner, myndigheter, organisationer och företag som har vigt hela vecka 40 till aktiviteter och engagemang runt äldre, och speciellt äldres säkerhet.

MSB (Myndigheten för samällsskydd och beredskap) driver kampanjen “Peppar Peppar” och de har tagit fram en checklista med 12 frågor som är viktiga för äldres säkerhet. Checklistan hittar du på http://seniorkollen.dinsakerhet.se. De har även uppmanat media och allmänhet till delaktighet genom att driva kampanjen på twitter. Även Gotlands kommun och Västerbotten använder twitter i jakten på engagemang genom de fyndiga slagorden “trillintikull” samt “fallint2013”.

Följ internationella äldredagen på Twitter.

Nedan kan du följa twitterflödet kring äldres säkerhet. Det kommer att komma upp intressant, viktig och givande information som vi alla kan ha behov av. Informationen uppdateras löpande, så gå in och läs här under veckan.

Vet du något som händer i din hemstad kring internationella äldredagen? Skriv gärna en kommentar till detta inlägg så alla får ta del av det.

[otw_is sidebar=otw-sidebar-23]

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande