TIPS OCH PLANERING

Fish 'n chips

Frys in/ ta tillvara

Om det blir mat över bör den ätas inom 2-3 dagar efter tillagning.

Förbered

Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylen (punkt 2).

Cornichons

Är ett franskt namn för små, inlagda gurkor. Oftast är de inlagda i ättika med paprika och kryddor.

Ingredienser:

500 g potatis
1½ msk olivolja
1 burk cornichons, 190 g
2 dl matyoghurt
½ tsk flytande honung
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk vetemjöl
ca 300 g koljafilé
1 msk smör
½ tråg babyspenat, 35 g
½ ask körsbärstomater, 125 g
1 morot
1/4 fp salladslök, ca 30 g

Köksredskap:

Kniv, skärbräda, måttsats, ugnsform (20×30 cm), 2 skålar, stekpanna, skalare, rivjärn

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 225º. Halvera 500 g potatis på längden, lägg i en ugnsform och ringla över 1½ msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i ca 30 min.

2. Sås: Hacka ½ burk cornichons (ca 95 g) och blanda med 2 dl matyoghurt, ½ tsk flytande honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål.

3. Sallad: Skölj ½ tråg babyspenat (35 g). Halvera ½ ask körsbärstomater (125 g). Skala och grovriv 1 morot. Finstrimla ¼ fp salladslök (ca 30 g). Halvera ½ burk cornichons (ca 95 g). Blanda alla grönsaker i en skål.

4. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa 1 ägg i den ena och blanda 1 dl ströbröd, 2 msk vetemjöl, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i den andra. Vänd ca 300 g koljafilé först i ägget och sedan i ströbrödblandningen.

5. Smält 1 msk smör i en stekpanna och stek fiskbitarna på medelhög värme, ca 3 min/sida.

6. Servera fisken med potatisen, cornichonsåsen och salladen.

Receptet kommer från MIDDAGSFRID

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande