Hittade ett brev häromdagen i en låda som var från en gammal klasskamrat, daterat 9 september 1967.
Portot kostade då 45 öre. Brevpappret var blått och kuvertet randigt, fint värre!

Eva som hon heter bodde då i Hägersten och studerade, och brevet skickade hon till mig som också påbörjat min utbildnings första steg i Örebro. Tänk det är hela 45 år sedan!

Det var lördag kväll när hon skrev brevet, och hon var hemma den kvällen för att hennes kille hade extra tjänstgöring som militärpolis skrev hon. Eva var upp över öronen kär skrev hon vidare i brevet. Eva berättade också att hennes storasyster hade varit i USA, och nu hade hennes far varit till Hägersten och överlämnat några i USA inköpta presenter från systern. Eva skrev att det var som lilla julaftonen att få presenterna.

Hon undrade över en del andra gamla klasskamrater, om jag visste var de höll hus och gjorde, och en av dem hon nämnde träffar jag ibland, om de övriga vet jag inte längre så mycket om.

Vart Eva tog vägen sedan vet jag inte riktigt, vi hade kontakt länge men nu är det många år sedan. Då för 45 år sedan var vi fortfarande väldigt unga och hade hela livet framför oss, och som jag då upplevde skulle vara i evighet.

Visst är det trevligt att läsa gamla handskrivna brev, för det får man aldrig nu för tiden!

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande