När ni läser det här har maken och jag samt min bästis Karin åkt till Cypern, ett resmål vi tidigare aldrig besökt.

Det var Karins idé att vi skulle fara dit. Hon har varit till Cypern tidigare och längtade tillbaka, och eftersom vi inte är sena med att “haka på” så sa vi förståss ja. Vi gillar nya resmål, och spänningen i att få upptäcka något vi tidigare inte upplevt.

Resandet har nu fått en större plats i våra liv sedan vi avslutat våra arbeten. Tidigare var ett mycket nogsamt planerande helt avgörande för när vi skulle kunna genomföra våra resor. Numera kan vi med lätthet välja en “sista minuten resa”, som dessutom i regel blir mycket billigare. Att på så vis med kort varsel kunna fara ut en tripp i världen känns rent av lyxigt.

En koll på nätet innan avresan visade att temperaturen både på land och i vattnet verkar ganska behagligt på Cypern. 25-30 grader varmt i luften , och ca 25 grader i vattnet, passar mig perfekt, speciellt efter denna regniga sommar.

Vi kommer inte enbart att ligga på playan och “trycka”, utan skall självklart göra en del dagsutflykter under vår vistelse, som exempelvis Famagusta, och Nikosia, samt en resa upp till Trodosbergen.

Det är en av tjusningarna med olika resmål, att få möta olika kulturer med dess historia och traditioner, något jag bara älskar.

Jag hoppas därför efter hemkomsten att kunna återge en del för er med tillhörande foton.

Ha det gott tills vi hörs igen!

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande