Att  vara ofödd till denna värld är bra för vår miljö och för vår ekonomi något som kanske Mp borde anslå i sina kommande valmanifest.  Mänskligt lidande slipper man också om man är ofödd och frågan är vad man egentligen saknar i sitt ofödda tillstånd. Kina är ju det förlovade land som i modern tid dragit i nödbromsen för födandet av nya medborgare även om man på sistone minskat en aning på detta bromstryck eftersom man kanske anar en onödigt dalande inhemsk konsumtionskurva. En del av miljöpartiets drivande vänner förstår ju att våra resurser på planeten inte kommer att räcka till och att kanske tiden är knapp för åtgärder, men spelar samtidigt med i det politiska spelet i rädsla för att bli ett hunsatt enfrågeparti. I ett sådant läge kan inte mycket åstadkommas och hjärtefrågorna får väl stryka på foten för värmen i de politiska välbevakade bunkrarna och förhoppningsvis också från tårtornas impulsiva vänner. Att vara ofödd borde således vara det tillstånd som gynnar människan bäst genom att på så vis ge jordskorpan  en chans till återhämtning.

Jul in natura. Foto: Rolf Nilsson

Att vara vid liv på rätt plats här i världen och ständigt förtränga verkligheten är det bästa med livet, livet blir som en kork som då och då kan dras ned i livets och händelsernas virvelströmmar men som alltid kommer upp till ytan igen och den luft vi andas gemensamt. Det kostar att leva men de flesta i vårt lyckoland är ändå villiga att betala för både nödvändiga och onödiga materiella faciliteter. Rent fysiskt kan man se livet som ett stycke kött och ben som numera går upprätt och är medveten om sin egen och andras närvaro. Eftersom varje individ är unik står det egna jaget i första rummet. Tillsammans började våra liv skrapa  på jordskorpan fem minuter i tolv och några minuter senare städar naturen upp efter festen enligt våra egna beräkningar. Stridbara glädjeförstörare finns ju på alla större fester som stör både den demokratiska och den odemokratiska ordningen.

Att vara död är inte lika skuldfritt som att vara ofödd eller snarare vi går ju aldrig skuldfria i graven utan många levnadsfakturer blir aldrig betalda. De flesta av oss märker inte när dessa obetalda levnadsfakturer fladdrar runt våra fötter när vi vandrar på den tunna jordskorpans alla marknadsstigar. Vi anses ändå gå skuldfria i graven om man ser det enbart ur ett krasst ekonomiskt perspektiv och det gör vi ju. Men många politiskt maktfullkomliga tillsammans med olika religionsmartyrer efterlämnar allt oftare obetalbara sorgefakturer och bluffakturer till sina ännu levande människor. Den tekniska utvecklingen har också skenat iväg och är inte anpassad att serva 7 miljarder unika människor som var och en kräver den bästa biten av de tekniska framstegen, då blir det strid. Att vi i bl.a lyckolandet Sverige sedan delar med oss av bl.a de vapentekniska framstegen till omogna tvivelaktiga demokratier går ju ann tack vare vår demokratiska dubbelmoral.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande