Vid en middag nyligen serverades denna kaka som dessert. Den uppskattades av alla och receptet avkrävdes av värdinnan. Här är det:
Drottningkaka
8 portioner
2 stora ägg
1 ¾ dl strösocker
2 dl mjölk
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa, riven
250 g hallon och blåbär
100 g kallt smör
Sätt på ugnen på 175 grader
Vispa äggen med strösocker – pösigt.
Blanda mjölet med bakpulver och riv mandelmassan som blandas i mjölblandningen.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Brev ut smeten i en rund form.
Fördela hallon och blåbär över smeten.
Hyvla 100 g kallt smör med osthyvel och lägg detta över bären som ett täcke.
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen på 175 grader i c:a 40 min.
Låt svalna något. Sikta över florsocker. Garnera gärna med mynta
Servera med vispad grädde.