Vid en middag nyligen serverades denna kaka som dessert. Den uppskattades av alla och receptet avkrävdes av värdinnan. Här är det:

Drottningkaka
8 portioner

2 stora ägg

1 ¾ dl strösocker

2 dl mjölk

1 tsk bakpulver

200 g mandelmassa, riven

250 g hallon och blåbär

100 g kallt smör

 

Sätt på ugnen på 175 grader

Vispa äggen med strösocker – pösigt.

Blanda mjölet med bakpulver och riv mandelmassan som blandas i mjölblandningen.

Rör ner blandningen i äggsmeten.

Brev ut smeten i en rund form.

Fördela hallon och blåbär över smeten.

Hyvla 100 g kallt smör med osthyvel och lägg detta över bären som ett täcke.

Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen på 175 grader i c:a 40 min.

Låt svalna något. Sikta över florsocker. Garnera gärna med mynta

Servera med vispad grädde.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande