Den nya telefonen

Måndagen den 7 februari 2016, en vanlig måndag i en vanlig månad. Gråmulen, trist och råkall. Men ändå en ny början, en glimt av framtiden. Den nya telefonen ska hämtas.

Den nya telefonenJag har, under stor vånda, gett upp kampen mot det digitala samhället. Nu är jag med raska steg på väg till postens utlämningsställe för att lösa ut min första smartphone, och ingen är mer förvånad än jag. Hur kunde detta ske?

Upprinnelsen var ett besök på Skatteverkets hemsida, där jag skulle utföra ett nödvändigt, men ganska enkelt ärende. När jag skulle logga in med Telias e-legitimation tog det stopp. Skatteverket godkände inte min webbläsare. Nåja, jag har tre stycken på datorn, så jag bytte och försökte igen. Ingen fungerade.

Jag ringde skatteverkets kontor och frågade hur jag skulle göra. De förklarade att Telias e-legitimation inte är säker, så därför fungerar den inte överallt. På fullt allvar säger damen att jag enkelt kan komma förbi detta faktum. Det enda jag behöver göra är att ladda ner ett bank-id i mobilen.

Mors, min mobil går att ringa med och det bara ibland, när den är på gott humör. Att ladda ner något, vad det än månde vara, är en omöjlighet. Då insåg jag äntligen, att om jag vill vara en del av samhället, då finns det inget val. Jag måste kapitulera och ta till mig den nya tidens gissel, smartphonen.

Nu sitter jag här och stirrar på en, visserligen vacker, men totalt obegriplig skärmbild. Hur i fridens namn ska jag klara det här? Hur jag ringer klurade jag ut berömligt snabbt, men resten. Varje gång jag trycker på en app, så frågas det efter konto eller om jag vill öppna ett. Nåja, med tiden så kommer jag nog igång på allvar med alla nymodigheter.

Nu har jag i alla fall en smartphone, så nu kan jag gå på stan och stirra på den, som de flesta gör.

.

LE ProfilbildSKRIBENT: Lars Ek
FOTO: pixabay.com 

Om du vill läsa mera om eller av Lars, gå till hans blogg. KLICKA HÄR!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande