Att vara äldre är inne, det nya svarta som månadsmagasinen skulle uttrycka det. Både offentlig och privat sektor riktar sitt fokus på oss och vi hoppas både på utveckling, förbättring och nyskapande.

Vilket av uttrycken nedan tycker du definierar din tid nu?

Äldre- och genusdebatt pratar om skillnader; yngre/äldre, kvinna/man. Finns de? Vad tycker du?

  • Jag funderar inte så mycket på det – faktiskt! Konstaterar bara att vissa skillnader finns – men vadå? Varje ålder/kön har sin tjusning. Jag har aldrig mött någon dikriminering för att jag är äldre och kvinna.
  • Jag tycker att att man delar upp för mycket i åldersgrupper – ålder enligt papper. Man kan känna sig tillhöra olika åldersgrupper i olika sammanhang. Och det yngre får mest plats och väger tyngst, de äldre får stå tillbaka, har lägre värde. Att kvinnor får synas lite mer är väl bra, likaså att det är skillnad på hur man och kvinna fungerar.
  • Skillnaden mellan yngre och äldre slätas ut mer och mer för varje år. Just nu sms:ar jag med mitt barnbarn (8 år) om Melodifestivalen.
  • Äldre förekommer i media mest i samband med vård och omsorg eller som häpnadsväckande rekordhållare. De förminskas därigenom. Se i stället Bodil Jönssons bok När horisonten vidgas.
  • Jag märker att som äldre, syns man inte! Blir påsprungen, alltid jag som måste flytta på mig om jag inte vill bli omkullsprungen. Finns ingen respekt för äldre! I övrigt njuter jag av livet, reser, träffar vänner, äter god mat osv.
  • Ja, visst finns det. Varje ålder har sin tid. Och sin tjusning.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande