MF35 Citronpanerad fisk

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 45 minuter.

Om det blir mat över, bör den ätas inom 2-3 dagar efter tillagning.

Aiolin håller i ca 1 vecka i kylen. Ställ fram ingredienserna
till aiolin (punkt 3) kvällen före så de hinner bli rumstempererade.

INGREDIENSER:

300 g potatis
200 g lila morötter
1 tråg haricot verts, 150 g
1 citron
½ dl ströbröd
2 ägg
ca 300 g sejfilé
1 tsk dijonsenap
2½ dl neutral olja
1 vitlöksklyfta
1 msk smör

TILLAGNING:

1. Potatis & haricots verts (kastrull):

  • Koka 300 g potatis.
  • Skala och skär 200 g lila morötter i ½ cm breda slantar.
  • Låt morötterna och 1 tråg haricot verts (150 g) koka med de sista 2 min.

2. Sej (2 djupa tallrikar):

  • Skölj och riv skalet från 1 citron och lägg i den ena djuptallriken.
  • Blanda citronskalet med ½ dl ströbröd, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  • Vispa upp 1 ägg i den andra djupa tallriken.
  • Skär ca 300 g sejfilé i 2 bitar och vänd bitarna först i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
  • Lägg den panerade fisken på en tallrik.

3. Citronaioli (mixerbunke):

  • Pressa saften från 1 citron (ca 1½ msk) i mixerbunken.
  • Knäck 1 ägg i mixerbunken och tillsätt 1 tsk dijonsenap, 2½ dl neutral olja, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 krm salt.
  • Ställ åt sidan så att alla ingredienser blir rumstempererade.

4. Sej (stekpanna):

  • Smält 1 msk smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme i 2-3 min/sida.
  • Lägg fisken på en övertäckt tallrik allteftersom den steks.

5. Mixa ihop citronaiolin med en stavmixer i ca 30 sek så att den får en tjock konsistens. Skär 1 citron i klyftor.

6. Servera den panerade fisken med potatisen, haricots vertsen, morötterna, citronaiolin och citronklyftorna.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande