TEMA  Mötesplatser som kombinerar social samvaro och olika former av aktiviteter

Spela bridge? Att spela bridge bidrar till att hålla hjärnan i trim och ger också möjlighet till att knyta kontakter. Man kan säga att spelet är medlet att komma med i en trevlig social samvaro, det säger bl. a Föreningen Aktiva Seniorer i Borås på sin hemsida.

Har man spelat kort tidigare är det lätt att komma igång och sedan lär man sig massor genom att spela med och mot erfarna spelare.

 

Bridge för knopp och själ!

April 2013

Jag är lycklig att tillhöra Örebridgen, en av Sveriges största bridgeklubbar med ca 500 medlemmar. Åldern varierar från 13 till 90+.

Närke Ägg sponsrade bridgetävlingen.

Så har årets största tävling, ÄGGTÄVLINGEN, ägt rum. Måndag kväll före påsk kom 72 par bridgespelare för att tävla om ägg.

Närke Ägg hade sponsrat med ca 2.000 ägg. Gerdmarie och jag fick 12 ägg var i år det var bra, förra året fick vi bara 2 var.

En rolig tävling med både proffs och nybörjare.

DAMBRIDGE är ett annat populärt spel. Margret och jag drog igång det för 16 år sedan. Numera försöker vi få andra damer att hålla i matdelen.

Vi spelar en lördag i månaden och börjar med lunch och ett glas vin till den som vill. Sedan spelar vi 24 brickor (givar) med kaffe och hembakad kaka i halvtid.

Äggtävlingen i Örebro

Senaste tävlingen var vi 34 par! Och jag lovar det är knäpptyst i lokalen när spelet drar igång. Tyvärr är väl medelåldern väldigt hög ca 78 år men det visar ju att man håller igång genom att spela bridge.

I övrigt har vi tävlingar två gånger om dagen måndag – torsdag, fredag och söndag en tävling, Dessutom spelas div. ligor från Allsvenskan ner till nybörjare s.k. 4-mannatävlingar och så har vi våra populära kurser.

Har man spelat kort tidigare är det lätt att komma igång och sedan lär man sig massor genom att spela med och emot erfarna spelare. Tack vare ett handikappsystem hamnar man som nybörjare högt i prislistan.

Och som sagt man håller knopp och själ igång!

Vid dambridgens 10-års jubileum bar alla damer hatt och vår dåvarande landshövding Gerd Engman höll tal.

Dambridgens 10-års jubileum.

 

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande