MF Bondfrittata

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 45 minuter. 

Frittatan går bra att frysa in om det blir mat över. Salladen håller några dagar i kylen om dressingen serveras vid sidan av.

 

INGREDIENSER:

100 g gul lök, 1-2 st
300 g potatis
240 g vildsvinskorv
6 ägg
1 påse riven parmesanost, 70 g
1 tsk timjan
1 tsk smör
1/3 zucchini
1½ msk olivolja
½ ask körsbärstomater, 125 g
200 g morötter, 2-3 st
½ gurka
1 tsk vitvinsvinäger

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 225 °.

2. Fyllning (traktörpanna med lock):

  • Skala och skär 100 g gul lök (1-2 st) och 300 g potatis i tunna halvmånar.
  • Skär 240 g vildsvinskorv i 1 cm breda slantar.
  • Fräs korven, löken och potatisen i pannan på medelhög värme i ca 5 min (utan matfett).

3. Under tiden – Äggblandning (bunke):

  • Vispa ihop 6 ägg, 1 påse riven parmesanost (70 g), 1 tsk timjan, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken.
  • Häll äggblandningen över grönsakerna i traktörpannan, sänk till låg värme och låt frittatan stelna under lock ca 15 min.

4. Zucchini (ugnsform 15×20 cm):

  • Smörj ugnsformen med 1 tsk smör.
  • Skär 1/3 zucchini i 1 cm breda skivor och lägg i formen.
  • Ringla över ½ msk olivolja och 2 krm salt och stek i mitten av ugnen i ca 15 min.

5. Sallad (skål):

  • Halvera ½ ask körsbärstomater (125 g).
  • Skala och hyvla 200 g moröt- ter (2-3 st) i långa strimlor.
  • Skär ½ gurka i 1 cm breda kvartar.
  • Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Toppa frittatan med zucchinin och servera med salladen.

 

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande