INGREDIENSER:

2 portioner ris/gryn
1 lime
1 msk kinesisk soja (har du bara japansk soja hemma, dubbla mängden)
1 msk flytande honung
½ krm cayennepeppar
ca 300 g kycklingfilé
50 g gul lök, ½-1 st
100 gr morötter, 1-2 st
200-300 gr pak choy
½ gul paprika
1 msk neutral olja
1 vitlöksklyfta
1 påse rostade cashewnötter, 100 gr

IÖ limekyckling

 

  • Receptet är avpassat för 2 personer.
  • Tillagningstiden är ungefär 30 minuter.
  • Den här rätten går bra att frysa in om det blir mat över.

 

TILLAGNING:

1. Ris (kastrull): Koka ris/gryn till 2 personer

2. Kyckling + marinad (ugnsform):

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skölj och riv skalet från 1 lime.
  • Blanda ihop limeskalet och saften från 1 lime, 1 msk kinesisk soja, 1 msk flytande honung, ½ tsk salt och 1 krm cayennepeppar direkt i ungsformen.
  • Halvera 300 gr kycklingfilé på längden.
  • Lägg kycklingen i ungsformen och blanda runt med marinaden.
  • Stek kycklingen mitt i ugnen i 15 min.

3. Wokade grönsaker (wokpanna):

  • Skär 50 gr lök i 1 cm breda klyftor.
  • Skala och skär 100 gr morötter i 1 cm tunna stavar.
  • Strimla 200-300 gr pak choy och ½ gul paprika.
  • Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan. Pressa i en vitlöksklyfta, tillsätt löken, morötterna och pak choyen.
  • Fräs på medelhög värme i 4-5 minuter.
  • Tillsätt paprikan och fräs i ytterligare 1 min.
  • Krydda med 2 krm salt

4. Strö 1 påse cashewnötter över kycklingen. Servera med de frästa grönsakerna och riset/grynet.

Smaklig måltid!!

Receptet kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande