Är du en soffpotatis du också?

 

Det handlar om livet framför TV:n.

Nicke beskriver sin relation till “Vinterstudion”. Ett dygnet-runt-liv i soffan iklädd endast morgonrock där dramerna avlöser varandra, och där Nicke knappt hinner steka sitt bacon som han vill mellan damernas första slalomåk och herrarnas klassiska sprint (“för det ska stekas länge och på låg värme för att uppnå rätt knaprighet”, hävdar han). För han älskar människor som tävlar på snö. Imponeras av atleter som i det närmaste dör på mållinjen.

Och frågan han oroligt ställer sig är: har han blivit en “SOFFPOTATIS”?….nu när han är pensionär (ja, lika bra att erkänna) och har “all tid i världen”.

 

Perre vet knappt vad vinterstudion är – snooker och bowling är hans grej. Men när det gäller TV-serier då är han med. Dessa oändliga serier, säsong efter säsong med knipande cliff-hangers. Då kan det för hans del bli hela dagar i bara morgonrocken, tillsammans med frun (när hon är ledig).

 

Så, nätet har kastats över dom. Frågan är nu bara hur dom kränger det av sig. Och snart kommer OS!!!

 

Ett samtal som leder fram till nya podduppslag, som “karaktärspodden”, var går gränsen mellan det förödande njutningslivet och ett spänstigt ta-sig-i-kragen-liv?

Eller “baconpodden” om hur man steker sitt bacon bäst och hur matlivet förändrats från 1950- till 2010-talet. Vem äter idag pölsa och stångkorv, nu när vi har sushi och pasta, och TV dignar av matlagningsprogram!

 

Samtalet avslutas med en tolkning av Kinks “Alcohol” (om att vara en beroende slav).

 


LYSSNA på podden genom att trycka på den liggande trekanten!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

IÖ Studio 64Text: Michael Flygare
Foto: pixabay.com

Om du vill lyssna på andra avsnitt från Studio 64, klicka här LÄNK

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande