Hur det kommer sig att jag som 71-åring började blogga?

För några år sedan visste jag knappt vad blogga innebar, jag trodde att blogga mest var till för yngre människor, som ville dela med sig av sina tankar, innersta känslor och reseskildringar, lite som gammaldags dagböcker.

Men det var faktiskt denna omlottkjol, som syns på bilden som fick mig att börja blogga.

Till min mamma och moster som på äldre dar hade rörelsehinder och inkontinensbesvär sydde jag kjolar, skjortor och långbyxor, som var mycket omtyckta av äldreboendets personal, eftersom de var mycket lätta att ta på och av samt lättvättade.

De sa att de önskade att alla boende skulle ha så praktiska kläder och frågade mig om jag inte kunde starta en syateljé och sy sådana kläder. Eftersom jag då närmade mig de 70 sade jag att det hade jag inte den minsta lust med, men att jag skulle kunna lägga ut mönster på nätet och det har jag nu gjort genom en blogg! Fler mönster lägger jag ut kontinuerligt på  www.textilochtips.wordpress.com  Eftersom dessa kläder dessutom är mycket lättsydda tror jag att mönstren kan vara till glädje för fler.  (Min mammas kjol var betydligt längre när hon använde den än den som syns på bilden. På bilden mannekängar hennes barnbarnsbarn i kjolen.)

Om man har rörelsehinder och vill skaffa sig en mer bekväm garderob finns anpassade kläder att köpa. Eftersom sådana kläder inte sys upp i så stora upplagor blir de ofta dyra.
Men, eftersom alla inte kan eller har tid att sy lämnar jag i mina bloggar också adresser till var man kan köpa eller beställa kläder för personer med funktionsnedsättning och likaså var man kan hitta olika hjälpmedel.

Jag har ytterligare en blogg som heter: www.handikapptips.wordpress.com, om den kommer jag att berätta i ett annat inlägg. 

Ekonomiskt tjänar jag inte ett öre på någon av bloggarna!

Renate

PS. Jag är numera även gästbloggare här på Mitt Nu, så ni kommer få se mer av mig.

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande