Sitter du alldeles för mycket ensam? Känner du dig isolerad och har svårt att komma ut för att uträtta dina ärenden? Eller du kanske har svårt att ta dig till dina vänner, barn och barnbarn?

Så har det varit för många av ”Eskoleas” kunder, innan de började använda sig av deras tjänster. Livslust och livskraft styrks av att vara aktiv och att få fortsätta att uppleva det man själv önskar.

Företaget Eskolea AB startades 2007 av Michael Norman som sedan 15 år tillbaka hade arbetat som taxichaufför och som såg behovet av att få personlig ledsagning. Taxi är helt enkelt inte tillräckligt som service för många och Färdtjänst är omständligt och svårt att nyttja då det innebär samåkning med flera andra personer och långa väntetider.

Michaels grundidé är att kunderna ska få ett skräddarsytt program för varje person och med samma personliga ledsagare varje gång man träffas. Inte som det fungerar inom hemtjänsten, nämligen att det mycket ofta är en ny person som kommer varje gång och med den påföljd att man aldrig lär känna varandra. Michaels idé visade sig ge trygghet och god självkänsla för kunderna. Företaget har nu växt och utöver personer med speciella behov som omfattas av LSS så är nu huvuddelen av kunderna privatpersoner. Det är nog möjligt att Rut-avdraget är en bidragande faktor till detta också, för det många inte vet är att Rut-avdraget får utnyttjas för den här typen av tjänster. Ytterligare en stor kundgrupp är Gode Män som använder tjänsterna för att ge sina huvudmän en bättre livskvalitet och möjlighet att komma ut på utflykter och aktiviteter.

En av Eskoleas kunder Bertil Elmqvist tillsammans med Mikael Norman som är företagets Huvudägare och ledsagare

Så vad gör Eskoleas personal tillsammans med sina kunder då? Exempel på behov och önskemål kan vara att de följer med till läkaren eller sjukhuset för någon undersökning. I samband med detta kanske man behöver hämta ut någon medicin på apoteket. Ofta brukar vi äta lunch eller dricka en kopp kaffe tillsammans då vi är klara. Andra har velat att man följer med och handlar kläder eller mat och vill även att vi hjälper till med att laga lite god mat i hemmet och kanske läser högläsning ur en tidning eller bok. Andra exempel på aktiviteter kan vara museibesök, bio, teater, sportevenemang och café- eller restaurangbesök. Även sällskap på resor inom- och utom Sverige har varit aktuella.

Många har upptäckt att Eskolea är en kostnadseffektiv tjänsteleverantör som medför stora besparingar framförallt då en och samma person genomför tjänsten. Idag är samma tjänst inom kommunal verksamhet personalkrävande då färdtjänst samt vårdare måste anlitas.

Priset för ledsagning hos Eskolea är 275 kr per timma med Rut-avdraget (ord. Pris: 550 kr per timma). Naturligtvis finns också alla erforderliga tillstånd och försäkringar som måste finnas för att få utföra ledsagning och transport.

En av Eskoleas kunder Ingrid Gutemyr, som är ordförande i Solna Gode Man förening, uttalar sig så här om Eskolea:

 – Min Huvudman får guldkant på tillvaron och att just ni som på ett trevligt, förtroendefullt sätt hjälper mig till detta är absolut det bästa som hänt. Min huvudman känner sig som en vanlig människa när han är ute med er för då kopplas han inte ihop med vården och han får en egen frihetskänsla.

Om det här låter intressant så finns Birgitta Gustafsson på kundtjänst tillgänglig för att svara på frågor eller boka ett kostnadsfritt möte för en presentation och lyssna på vad du har för behov och önskemål.

Kontakt

Birgitta Gustafsson

Birgitta Gustafsson
Kundservice
072-188 50 31

birgitta@eskolea.se

 

 

 

 

    

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande