Jag och mina tre pojkar bor i Örby slott, i utkanten av Älvsjö (Stockholm). De två äldsta är åtta och nio år och vår lilla skatt är nu åtta månader, ett riktigt charmtroll som alltid vill hitta någon att flörta med på bussen, med sina strålande troskyldiga bruna ögon.

Barnen har ingen av sina mor- eller farföräldrar i livet och jag har länge sörjt över att mina äldre pojkar gått miste om detta och inte har haft någon ur den äldre generationen att skapa en relation till. Nu när minstingen har kommit känns det viktigt att tidigt ge honom en möjlighet att få glädje av en relation med en trygg och kärleksfull “extramormor”.

Saknar kontakt med den äldre generationen.

Jag tänker mig inte att du ska vara barnvakt eller hjälpa till på något annat sätt än att just med din närvaro berika min lilla pojkes liv, och förhoppningsvis bär relationen över tid och ni blir betydelsefulla för varandra. Ni ska förstås inte träffas ensamma utan jag kommer att vara med, och därför får du ju “hans familj” på köpet, alltså jag, hans mamma, och hans två äldre bröder. Med tiden kan ni ju träffas utan mig om du så önskar, men det är inte en barnvakt jag önskar för honom utan någon som vill träffa honom för hans egen skull, sådant som inte kan köpas för pengar.

Jag hoppas ju även att hans äldre bröder kan vinna ett hörn av ditt hjärta, men de är ju skolbarn och har många andra intressen. Det vore underbart om vi bodde nära varandra men det viktiga är att ni har glädje av varandra. Hur jag tänker mig att det ska se ut är att vi bjuder in dig på fika med jämna mellanrum, och gör sånt som familjer brukar göra. Visst kan vi hälsa på dig men som ensamstående mamma till tre barn är tid en bristvara och därför skulle det underlätta om du besökte oss, så kan jag laga mat medan du läser för lillpojken…
Känner du igen dig eller någon du känner?  Tveka inte att höra av dig, man har lov att prova också och se hur det känns.
Med vänlig hälsning, Silvia.
[dropshadowbox align=”none” effect=”raised” width=”autopx” height=”” background_color=”#fbf9c1″ border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]För att få kontakt med Silvia maila på info@mittnu.se och skriv extramormor i ämnesraden så vidarebefordrar vi kontakten.[/dropshadowbox]

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande