Att resa till Österrikes vackraste by Alpbach i Tyrolen , är som att komma rätt in i handlingen av Sound of Musik. Den storslagna naturen med sina snötäckta alper, de djupa dalarna, det kristallklara vattnet och den friska luften lämnar ingen oberörd. De underbara trähusen, där blommor dignar ner från balkonger och väggar hela sommaren och närheten till många mysiga städer och andra trevliga utflyktsmål gör att resan smakar mer. Alpbach för alltid!

Utflyktsmål:

Hintertux

Glaciären Hintertux, är ett måste. Den stora glaciären nås med linbana upp till 3.250 meters höjd. Där uppe möter man både snö och is mitt i sommaren. Utsikten är bedövande, och vid klart väder ser man ända in i Italien.

Vattenfallet Krimmler

Självklart är att man besöker det mäktiga vattenfallet Krimmler, som med en fallhöjd på 380 meter ger prov på naturens enorma krafter. Det öronbedövande dånet, och det skummande vattnet, gör att man bara häpnar. Vegetationen runt om är frodigt grönt av den ständiga bevattningen, som aldrig har ett slut.

Rattenberg

Den lilla turistbyn Rattenberg, som också kallas för kristallstaden, välkomnar alla besökare med sina glasblåserier, kristallförsäljningar och ljusttillverkning. Eller varför inte lära dig själv att tillverka det berömda bakverket Apfelstrudel, som är en verklig konst.

Innsbruck

Självklart får du inte missa Österikes femte stad Innsbruck. Innsbruck som också räknas som Tyrolens huvudort ligger på nästan 600 m höjd, och här var 1964 års Olympiska spel förlagda. I Innsbruck kan du åka häst och vagn, strosa på gatorna och bese de vackra husen, shoppa eller bara njuta på någon av gamla stans alla cafeér och restauranger.

Kitzbuhel och Tyrolerafton

Besök också Kitzbuhel den berömda skidorten där du vintertid kan stöta på alla världens rika kändisar, med eller utan skidor. Avsluta så dagen med att besöka något trevligt värdshus där du får uppleva inhemska artister som i sina typiska folkdräkter underhåller dig med dans, joddling och sång.

Alla utflyktsmålen ligger inom några mils avstånd från Alpbach och kan med fördel nås med bil och buss.

[print_gllr id=906]

Foto: Lindha W Gustafsson

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande