Aktiva pensionärer

Jag har skrivit förut om de aktiviteter som förekommer i min bowlinghall. Nu är det dags för en uppdatering. Två nybörjargrupper har bildat klubbar med ett 50-tal nya entusiaster. Nu är vi en bra bit över 300 pensionärer som spelar och trivs på vardagarna. Många har blivit så intresserade att de även kommer ner på helgerna och tittar på seriespelet.

I bowlinghallen finns det också en golfbana. Nu har ett gäng taggade pensionärer från PRO tagit den till sitt hjärta. En gång i veckan spelar de minigolf, eller bangolf, som det också kallas. Den allmänna meningen tycks vara att det är en härlig sysselsättning. Man rör på kroppen och mjukar upp en del muskler, inte minst skrattmusklerna. Spelet ackompanjeras nämligen av muntra tillrop och glada skratt. Några förkunskaper behövs inte, alla kan spela minigolf. Resultatet kanske blir därefter, men det är inte det som räknas.

Vid kaffestunden efteråt jämförs resultaten under allmän munterhet. Någon får beröm och någon en vänskaplig känga. Men alla har roligt och de lämnar hallen glada till sinnes.

Jag vill gärna delge er mitt första besök på en PRO- träff. Det var precis efter pensioneringen. Då fick jag en massa inbjudningar till allt möjligt. Billiga färjeresor, prova på erbjudanden och inbjudningar från pensionärsorganisationer. Jag valde min lokala avdelning och ringde dit. Jag var så välkommen att hälsa på redan dagen efter.

När jag kom in i lokalen möttes jag av ett förfärligt oväsen. Någon spelade dragspel, eller försökte i alla fall. Överallt pågick högljudda samtal, käppar skramlade mot bordsben och gnisslande rullatorer for fram och tillbaka över golvet. När min förväntan var ett stillsamt rum med kaffedrickande, stillsamma pensionärer, så blev chocken desto större. Nåja, jag vande mig fort och deltog i samtalet och kaffedrickandet.

Jag blev dock inte medlem då, för jag tyckte att medlemmarna var alldeles för gamla för att jag skulle trivas i längden.
Nu, tio år senare, är situationen en annan. Nu är det jag som platsar och nykomlingarna som får känna sig lite utanför.

.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LE ProfilbildSKRIBENT: Lars Ek
FOTO: kartvillecom 

Om du vill läsa mera om eller av Lars, gå till hans blogg. KLICKA HÄR!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande